Playful Croatia

Za partnere

Dizajn i razvoj igrificiranih avantura

Kroz igrificirane proizvode rješavamo problem nedostatka sadržaja u pojedinim destinacijama na lako dostupan i cjenovno prihvatljiv način. Ovo je značajan problem čak i u većim turističkim destinacijama, a posebice u turistički nerazvijenim područjima. To je problem krajnjih korisnika, ali i destinacijskog menadžmenta. Proizvod kvalitetnog sadržaja s edukativnim i interaktivnim elementima, koji je u destinaciji dostupan u svakom trenutku, neophodan je za zadovoljstvo posjetitelja, ali i kao razlog za njihov produženi boravak ili uopće posjet određenoj destinaciji. Upravo je nedostatak takvog proizvoda često veliki problem destinacija i lokaliteta, ne samo zbog privlačenja i zadovoljstva posjetitelja, nego i zbog korjenitog problema animacije lokalne zajednice da se uključe u turističku ponudu. U pravilu, destinacije u kojima zažive kreativni turistički proizvodi, probude zanimanje i drugih potencijalnih dionika te se one kvalitetnije razvijaju. Relativno malim ulaganjem, destinacije i lokaliteti dobivaju konkretan inovativan proizvod.

Kakvi bi se sve lokaliteti mogli dodatno valorizirati kroz igrificirani sadržaj? Turističke destinacije, dvorci, muzeji, parkovi, imanja, mjesta koja žele disperzirati svoje posjetitelje ili promovirati svoju ponudu na drugačiji način. Možda vas naši dosadašnji projekti inspiriraju. Obratite nam se za sve upite i nedoumice.


Edukacije

Takozvana igrifikacija za posjetitelje trend je u ubrzanom porastu. Od mobilnih aplikacija do escape soba inspiriranih lokalnim pričama, istraživanje, igra i mozgalice dodatak su raznovrsnosti turističke ponude destinacija. Usto mogu biti vrlo edukativne i pomoći posjetiteljima da istraže turistički nevalorizirane atrakcije. Bilo da odaberemo tek elemente igre, ili kreiramo čitave doživljajne proizvode zasnovane na igri i istraživanju, otvaramo se novoj publici – obiteljima, mladima i timovima.

Interaktivna radionica o igrifikaciji za kreatore doživljaja za posjetitelje, uz prikaz mnoštva uspješnih primjera zaigranih istraživanja destinacija, nudi osnovne alate planiranja takvih sadržaja. Namijenjena je prvenstveno turističkim vodičima, predstavnicima turističkih agencija, djelatnicima u institucijama koje predstavljaju baštinu, osobama zaduženim za upravljanje destinacijom. Osnažite svoje dionike kroz radionicu prilagođenu vašim potrebama.

Radionice vodi Iva Silla, iskusna autorica brojnih gemificiranih turističkih proizvoda koji su zaživjeli na tržištu te trenerica u kulturnom turizmu s velikim iskustvom. Više informacija o trenerici pronađite na stranici Kazivačica.